top of page
Arena-1-552KB.jpg
cherep.png

Beginners section

What exactly is airsoft?

Airsoft is a competitive team shooting sport in which participants eliminate opposing players by tagging them out of play with spherical plastic projectiles launched via replica air weapons called airsoft guns.

In Airsoft arena games, there are often two parties fighting each other and performing additional tasks as needed (flag hijacking, bomb detonation, gold robbery, etc.). The hit player will be eliminated from the game, but will be able to re-enter quickly by visiting the rebirth zone, unless the rules of the game dictate otherwise. Game time is usually 1-3 hours.

You can practice airsoft in the arena with friends or even alone. 

GAME PREPARATION AND EQUIPMENT

We always recommend registering for games through the game calendar to secure your venue. Game start times are indicative, but we recommend coming in time for instructions and putting on equipment (about 30 minutes before the start of the game). The

The

Kenelle sopii?

Jos et pelkää kipua ja tykkäät nopean tahtisesta pelistä, airsoft on juuri sinua varten! Ota kuitenkin huomioon, että ikärajamme on 13 vuotta. Alle 13 vuotiaat (10-12v) voivat osallistua ainoastaan ASA Akatemian peleihin tai huoltajan kanssa.

Ennen peliä

Valitse pelipaketti täältä

Saavu paikalle 30 min. ennen pelivuorosi alkua. Ennen peliä hoidetaan maksut, peliin ohjeistaminen, joukkueiden jako ja pelivarusteiden pukeminen.

Tutustu myös sääntöihin ennen kun saavut paikalle.

Mitä mukaan?

Ota mukaan riittävän paksuiset vaatteet, esim. pitkähihainen paita/huppari, urheiluhousut. Paketit eivät sisällä haalareita/housuja. Ota myös munalukko mukaan, koska kaikki vaatekaapit menevät kiinni omilla lukoilla.

Alle 16v. pitää olla mukana myös huoltajan suostumus dokumentti

Peleihin ilmoittautuminen

Ilmoittaudu peleihin ennakkoon. Näin varmistat paikkasi myös julkisissa peleissä haluamanasi ajankohtana. Varaa pelit pelikalenterin kautta.

ump_new.png

Varusteet

Saat käyttöösi kaikki tarvittavat varusteet (liivin hanskat, kaulasuoja, maskin), sekä airsoft-sähköaseen ja lippaat. Paketit eivät sisällä haalareita/housuja. 

Säilytyslokeroita

Lompakoita, puhelimia, timantteja, maitohampaita, äidin valokuvia ja muita arvotavaroita varten asiakkaiden on käytössä säilytyslokerot. Lokerot sijaitsevat asehuoneessa ja ovat koko ajan videovalvonnan alla. Vaatelokeroita varten tarvitsen oman kaappi lukon. 

 • Q: Onko BIO kuula pakko?
  A: Ei ole BIO kuula pakkoa. Voit käyttää kuulia, joiden läpimitta on 6-8mm 0,12g - 0,50g ASA Airsoft Areenalla.
 • Q: Voinko käyttää omia kuulia ASA-areenalla?
  A: Jos käytät omaa asetta ASA Airsoft Areenalla, niin omien kuulien käyttö on sallittua. Jos olet vuokrannut ASA-Areenan aseita, tässä tapauksessa et saa käyttää omia kuulia vuokravarusteissa. Lisälippaita voit ostaa pelin aikana 2€/kpl
 • Q: Haluan tulla pelaamaan ASA Areenalla, mutta minulla ei ole mitään varusteita. Onko mahdollista vuokrata varusteita?"
  A: ASA Airsoft Arena tarjoaa laajan valikoiman vuokravarusteita ja aseita, alkaen 34,90€/tunti saat kaiken tarvittavan pelaamista varten meidän areenalla.
 • Q: Onko jotain ase ja lähtönopeus rajoituksia?
  A: Airsoft Areenalla voi käyttää vain niitä airsoft aseita, jotka ampuvat 6-8mm kuulia. Julkisissa peleissä pelataan semi-only, eli sarjatulen käyttö on ehdottomasti kieletty. Sarjatulen käyttö on sallittu ainostaan privaatti peleissä tai tiettyinä pelivuoroina. Pistoolit: CO2, GreenGas: teho ei saa olla suurempi kuin K12 pelit - 1,0J K16 pelit - 1,4J AEG: teho ei saa olla suurempi kuin K12 pelit - 1,0J - sarjatuli on sallittu K16 pelit - 1,4J - sarjatuli on sallittu GBB: teho ei saa olla suurempi kuin K12 pelit - 1,0J - sarjatuli on sallittu K16 pelit - 1,4J - sarjatuli on sallittu Yleiset tehorajat: 0,20g - 117m/s 0,25g - 105m/s 0,28g - 100m/s 0,30g - 95m/s 0,33g - 92m,s Sniper: teho ei saa olla suurempi kuin 1,7J. Tarkkuuskivääri saa käyttää vain sniper torneissa, joissa etäisyys kohteesta on riittävän suuri, jotta vastustaja ei saisi kivuliaita osumia. Sniper tornista ampumaetäisyys on noin 20-45 metriä. On kiellettyä käyttää sarjatulta, jos tarkkuuskiväärillä on kyseinen ominaisuus.
 • Q: Voiko teiltä lainata akkuja/lippaita?
  A: Lippaita voi lainata meiltä, mutta pitää varautua siihen, että ei ole sopivaa lipasta. Akkujen lainaus ei onnistu meiltä.
 • Q: Haluan vuokrata teidän aseen, voiko siinä käyttä omia kuulia/kaasua/varusteita?"
  A: Meidän aseissa ei saa käyttää omia kuulia/kaasua/varusteita/akkua.
 • Q: Voiko teiltä ostaa kuulia tai kaasua paikan päällä?
  A: Meiltä voi ostaa paikan päällä seuraavat tavarat: - 0.25g kuulat - 0.25g Tracer kuulat - GreenGas kaasu - CO2 patruunat - HPA lataus
 • Q: Mikä on ikäraja airsoft areenalla?
  A: Ikäraja areenalla on 13+. Kaikki 13+ tarvitsevat kirjallista lupaa vanhemmilta. Lupahakemus löytyy täältä: lataa lupahakemuslomake - Alle 13-vuotiaat lapset voivat osallistua peliin, jos nämä kolme ehtoa toteutetaan: 1) Pelin aikana toinen vanhemmista on mukana pelissä lapsen kanssa 2) Peli ei sisällä ikärajoitusta esim. k16 tai k18 3) Kirjallinen lupa siihen, että lapsi saa olla taistelukentällä huoltajan vastuulla. Kirjallisen luvan voit ladata tästä.
 • Q: Lapsi on alle 13 vuotias, voiko tulla kuitenkin pelaamaan?"
  A: Pieniä kavereita varten meillä on olemassa ASA Akatemia, jossa pelivetäjät vetävät pelejä nuorille pelaajielle ja opettavat airsoft pelaamista. Akatemia järjestetään torstaisin klo. 18:00-19:45
 • Q: Haluan tulla ASA-areenalle, onko pakko tulla tiimin tai kavereiden kanssa pelaaman, vai voinko tulla yksin?"
  A: Voit päästä peliin ilman kavereita ja tiimiä. Tärkeintä on seurata pelikalenteria, milloin seuraava peli on. Kaikki ASA areenan pelit ovat avoimia kaikille pelaajille lukuun ottamatta yksityistilaisuuden pelejä, jotka on merkitty "suljetuksi tapahtumaksi".
 • Q: Miten ilmoittaudun peleihin?
  A: Peleihin pääset ilmoittautuman pelikalenterin avulla. Pelikalenterin löydät nettisivun valikoimasta tai painamalla tästä.
 • Q: Miten pelit järjestetään? Onko jotain tiettyjä pelimuotoja?
  A: Priva-pelien järjestämisestä vastaavat pelivetäjät, jotka vetävät pelejä pelaajien toiveiden mukaan. Pelimuoto riippuu pelaajien toiveista ja ASA:n peliskenaarioiden määrästä. Julkisissa peleissä ei ole areenan puolelta virallisia pelinvetäjiä, eli pelaajien on hoitava pelienvedon itse. Areena tarjoaa erilaisia laitteita pelejä varten, joita voi kysyä kassalta.
 • Q: Haluan järjestää privaattipelin porukalle, miten toimin?"
  A: Voit lähettää tarjouspyynnön meidän nettisivun kautta tai lähettämällä viestin tähän sähköpostiosoitteeseen: filipp@airsoft-arena.fi
 • Q: Mikä on minimi pelaajien määrä privaattipeliä varten?
  A: Minimi pelaajien määrä on 10 henkilöä Basic paketilla.
 • Q: Mitä eroa on kuukausilipulla ja 10 tunnin lipulla?
  A: Ostamalla 10 tunnin lipun pääset pelaaman 10 tuntia milloin vaan. Lipulla ei ole voimassaoloaikaa. Kausilippu antaa rajattoman peliajan joka kuukausi. Jotta saisit kausilipun käyttöösi, pitää tilata meidän jäsenyyden. Jäsenyyden keston määrität vapaasti; voit pitää tauon tai lopettaa milloin vain. Ei siis sitoutumispakkoa. HUOM! Ennen lipun ostamista pitää rekisteröityä meidän nettisivulla tästä linkistä.
 • Q: Onko mahdollista ostaa lipun netin kautta?
  A: On mahdollista ostaa kausilipun meidän nettisivunkautta, muut liput voi ostaa tällä hetkellä vain paikan päällä.
 • Voiko osallistua ASA Akatemiaan 10tunnin lipulla?
  Akatemiaan voi päästä pelaamaan vain 3 lipulla: -Akatemian kausilippu alk. 85€/kk -Kertalippu 25,00€ -Akatemian Perus lippu 30,00€ 10 tunnin lippu käy vain avoimiin ja ohjattuihin peleihin
 • Mikä on Airsoft?
  Airsoft (”softaus”) on japanilais­lähtöinen taistelupeli, jossa pelaajat pyrkivät suorittamaan erilaisia tehtäviä käyttäen apunaan 6 millimetrin muovikuulia ampuvia aseita. Muovikuulat eivät jätä osuessaan maalijälkeä. Merkittävin ero airsoftin ja sen sukulaislajien paintballin ja lasertagin/megazonen välillä onkin airsoftin painottuminen elämyksiin, kun taas paintball painottuu vahvasti kilpaurheiluun ja lasertag hauskanpitoon. Aitoja tuliaseita muistuttavien asejäljitelmien lisäksi airsoftpelille on myös luonteenomaista sotilasrekvisiitan käyttö.
bottom of page