SÄÄNNÖT | Airsoft-Arena

SÄÄNNÖT

ASA AIRSOFT ARENAN YLEISET TURVALLISUUS- JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Nämä turvallisuus- ja järjestyssäännöt koskevat kaikkia ASA Airsoft Arenan asiakkaita.

Turvallisuussäännöt

1. Asiakas on itse vastuussa siitä että ASA Airsoft Arenan tarjoamat palvelut sopivat hänelle ja tarvittaessa varmistaa asian lääkäriltään. Osallistuminen peleihin ja harjoittelu tapahtuu aina omalla vastuulla. Asiakas sitoutuu käyttämään laitteita ja varusteita niiden käyttöohjeiden ja mahdollisen opastuksen mukaisella tavalla. Ampuma-alueelle astuessa on aina noudatettava ohjaajan antamia turvallisuus- ja tekniikkaohjeita.
2. Loukkaantumisvaaran takia alle 16 – vuotias voi harjoitella ja osallistua peleihin ainoastaan saatuaan siihen vanhempien kirjallisen luvan. 
3. ASA Airsoft Arena ei hyväksy doping- tai huumausaineita. Asiakas tai henkilökunta ei saa käyttää missään muodossa suorituskykyä kohottavaa ainetta (doping – aineet) tai huumeita lukuun ottamatta lääkärin määräämiä lääkkeitä. Doping – aineiksi luetellaan World Anti-Doping Agency (WADA) määrittelemät aineet. Tupakointi ei ole sallittua missään ASA Airsoft Arenan tiloissa. Alkoholin, päihteiden tai Suomen laissa kiellettyjen aineiden nauttiminen tai tuominen ASA Airsoft Arenan ampuma alueelle on ehdottomasti kiellettyä. Alkoholin nauttiminen on sallittu vain merkityllä alueella.
4. Alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena oleva henkilö poistetaan ASA Airsoft Arenan ampuma alueelta välittömästi.
Järjestyssäännöt

1. Muiden asiakkaiden häiritseminen on kiellettyä. Erilaisten tuotteiden ja palveluiden kaupustelu ASA Airsoft Arenalla on kiellettyä ilman lupaa.
2. Valokuvaaminen ilman henkilökunnan lupaa on kielletty ASA Airsoft Arenan tiloissa.
3. Asiakkaan tulee käyttää puhtaita harjoitusvaatteita ja sisäliikuntakenkiä sekä huolehtia henkilökohtaisesta puhtaudesta ja hygieniasta. Parranajo tai karvojen poisto ei ole sallittua suihkutiloissa.
4. Asiakkaan tulee ottaa allergikot huomioon käyttämällä hajusteita kohtuudella.
5. ASA Airsoft Arenalta tulee poistua aukioloaikojen puitteissa. Sulkemisaikaan ei saa olla enää pukuhuoneessa tai ampuma alueella.
6. ASA Airsoft Arena ei vastaa arvoesineiden häviämisestä tai vahingoittumisesta aiheutuvista vahingoista.

Mikäli asiakas rikkoo näitä sääntöjä, käyttäytyy muuten hyvien tapojen vastaisesti tai vahingoittaa tahallisesti ASA Airsoft Arenan omaisuutta, siitä seuraa vahingonkorvausvelvollisuus ja ASA Airsoft Arenalla on oikeus perua asiakkaan voimassa oleva asiakkuus välittömästi.

Mikäli ASA Airsoft Arenan siisteydestä, palvelusta tai henkilökunnasta on huomautettavaa, pyydetään siitä ilmoittamaan välittömästi klubin johdolle. Ajan tasalla olevat yhteystiedot löytyvät www.airsoft-arena.fi. 

Kiitos että noudatat yhteisiä turvallisuus- ja järjestyssääntöjämme. Kunnioittamalla niitä harjoittelu ASA Airsoft Arenalla on turvallista ja viihtyisää.


TURVALLISUUS

1. Itsestäänselvistä asioista johtuen oikeat ampuma-aseet ja terä-aseet ovat kiellettyjä (myös muidenkin kuin pelinjärjestäjien taholta)
2. Suojalasit ovat pakolliset, koska pelissä käytetään airsoft-pyssyjä. Suojalasien on suojattava 100% silmät.
3. Airsoft -pyssyn lähtönopeus testataan kronomittarilla, korkein sallittu teho on 1,4J
4. Älä ammu sellaista vastapuolen pelaajaa, jolla ei ole jostain syystä suojalaseja päässä vaan varoita häntä ja ilmoita tapahtuma pelin järjestäjille
5. Sääntöjen rikkomista seuraa vähintään varoitus ja mikäli varoituksia kertyy useampia pelaaja voidaan eliminoida pelistä, erottaa pelistä ja/tai kieltää osallistumisesta tuleviin peleihin.

6. Julkisissa peleissä pelataan semi-only, eli sarjatulen käyttö on ehdottomasti kieletty. Sarjatulen käyttö on sallittu ainostaan privaatti peleissä tai tiettyinä pelivuoroina.


PELAAJAN ELIMINOINTI PELISTÄ

1. Suora osuma mihin tahansa pelaajan ruumiinosaan aiheuttaa pelaajan eliminoinnin pelistä. Tämä sisältää osumat pelaajan vaatetukseen, päähineeseen ja varusteisiin jotka ovat kiinnitettynä hänen kehoonsa ja estävät BB-kuulan osumiseen kehoon normaalisti. Aseosumia ja osumia varusteisiin jotka eivät ole keho-osuman tiellä ei lasketa.
2. Kimmokkeita ei lasketa osumiksi.
3. BB-kuulat jotka tulevat puskan, nurmikon tai muun ohuen materiaalin lävitse lasketaan osumiksi vaikkakin niiden lentorata olisi muuttunut.
4. Oman pelaajan osuma Sinuun lasketaan myös.
5. Eliminoitu pelaaja on velvollinen huutamaan "OSUMA!" ja poistumaan eliminoitujen pelaajien respa paikkalle pitämällä airsoft-pyssynsä korkealla päänsä yläpuolella, jotta muut pelaajat tunnistavat hänet eliminoiduksi.
6. Eliminoidut pelaajat eivät saa puhua muille pelissä oleville, ennenkuin heidät palautetaan peliin.
7. Näiden kranaattien käyttö on kielettyä:
-Tainnutuskranaatti(yli 80 dB)
-Hengenvaarallisia kranaatteja
Pelaaja saa osuman, jos kranaatti räjähti 3 metrin säteellä tai kranaatin kuula osui johonkin kehon osaan

EI FYYSISTÄ KONTAKTIA

1. Pelaajan tai hänen airsoft-pyssynsä tai varusteista pitäminen on kiellettyä.
2. Poikkeuksena on "puukko -eliminointi", joka tapahtuu airsoft-pyssyn piipulla kevyesti napauttamalla, jolloin pelaaja eliminoituu.


TAUKOJA

1. Kun peli on alkanut, ei peliä keskeytetä muutakuin hätätapauksen vuoksi, kuten pelaajan loukkaantuminen.
2. Pelaajat jotka eivät voi jostain syystä jatkaa peliä, ilmoittavat "osuman" ja poistuvat pelistä normaalisti.
3. Pelin aikana tauot on asiakkaan vastuulla. ASA AirSoft Arena ei hyvitä peliaikoja jos asiakas kuluttaa oma peliaika tauolla

KÄYTTÄYTYMINEN

1. Pelaajilta odotetaan rehtiä ja ystävällistä käyttäytymistä. Pelaajat jotka eivät osaa käyttäytyä asiallisesti voidaan erottaa pelistä. Tämä takaa hyvät välit pelaajilla ja pelin sujuvan toteuttamisen.
2. Noudata pelin sääntöjä.

YLEISIÄ SÄÄNTÖJÄ

1. ASA airsoft arena käyttää punaista ja keltaista tunnusnauhaa. Ota 2 kappaletta mukaan (vasemmalle ja oikealle kädelle). Jos sinulla ei ole niitä, voit ostaa areenalla (katso hinta-osio)

Asiakkaalle

Puuttuvatko omat varusteet? Ei hätää! Airsoft liike MilGear tarjoaa kaikki tarvittavat varusteet edulliseen hintaan! 

logo_kilpimerkki.png

© 2018 airsoft-arena.fi