top of page
Arena-1-552KB.jpg
cherep.png

Aloittelijoille tarkoitettu osio

Mitä airsoft tarkalleen on?

Airsoft harrastus on lähtöisin Japanista 1980-luvulla paikallisten aselakien kieltäessä useimpien oikeiden tuliasetyyppien hallussapidon. Kyseistä kieltoa ohitettiin kehittämällä 6 tai 8 mm:n muovikuulia ampuvia replika-aseita. 

Airsoft areenan peleissä on useisti kaksi osapuolta, jotka taistelevat keskenään ja suorittavat tarvittaessa lisätehtäviä (lipun kaappaus, pommin purkaus, kullan ryöstö jne.). Osuman saanut pelaaja putoaa pois pelistä, mutta pääse nopeasti takaisin mukaan käymällä uudellensyntymisaluella, ellei pelinsäännöt toisin määrä. Pelit kestävät pääsäntöisesti 1-3 tuntia.

Voit harrastaa airsoftia areenalla ystävien kanssa tai vaikkapa yksin. Vastusta ja peliseuraa saat muista pelaajista.

PELIIN VALMISTAUTUMINEN JA VARUSTEET

Suosittelemme aina ilmoittautumaan peleihin pelikalenterin kautta pelipaikan varmistamiseksi. Pelien aloitusajat ovat viitteelisiä, mutta suosittelemme tulemaan ajoissa ohjeistusta ja varusteiden pukemista varten (noin 30min. ennen pelin alkua). ​

Kenelle sopii?

Jos et pelkää kipua ja tykkäät nopean tahtisesta pelistä, airsoft on juuri sinua varten! Ota kuitenkin huomioon, että ikärajamme on 13 vuotta. Alle 13 vuotiaat (10-12v) voivat osallistua ainoastaan ASA Akatemian peleihin tai huoltajan kanssa.

Ennen peliä

Valitse pelipaketti täältä

Saavu paikalle 30 min. ennen pelivuorosi alkua. Ennen peliä hoidetaan maksut, peliin ohjeistaminen, joukkueiden jako ja pelivarusteiden pukeminen.

Tutustu myös sääntöihin ennen kun saavut paikalle.

Mitä mukaan?

Ota mukaan riittävän paksuiset vaatteet, esim. pitkähihainen paita/huppari, urheiluhousut. Paketit eivät sisällä haalareita/housuja. Ota myös munalukko mukaan, koska kaikki vaatekaapit menevät kiinni omilla lukoilla.

Alle 16v. pitää olla mukana myös huoltajan suostumus dokumentti

Peleihin ilmoittautuminen

Ilmoittaudu peleihin ennakkoon. Näin varmistat paikkasi myös julkisissa peleissä haluamanasi ajankohtana. Varaa pelit pelikalenterin kautta.

ump_new.png

Varusteet

Saat käyttöösi kaikki tarvittavat varusteet (liivin hanskat, kaulasuoja, maskin), sekä airsoft-sähköaseen ja lippaat. Paketit eivät sisällä haalareita/housuja. 

Säilytyslokeroita

Lompakoita, puhelimia, timantteja, maitohampaita, äidin valokuvia ja muita arvotavaroita varten asiakkaiden on käytössä säilytyslokerot. Lokerot sijaitsevat asehuoneessa ja ovat koko ajan videovalvonnan alla. Vaatelokeroita varten tarvitsen oman kaappi lukon. 

 • Q: Onko BIO kuula pakko?
  A: Ei ole BIO kuula pakkoa. Voit käyttää kuulia, joiden läpimitta on 6-8mm 0,12g - 0,50g ASA Airsoft Areenalla.
 • Q: Voinko käyttää omia kuulia ASA-areenalla?
  A: Jos käytät omaa asetta ASA Airsoft Areenalla, niin omien kuulien käyttö on sallittua. Jos olet vuokrannut ASA-Areenan aseita, tässä tapauksessa et saa käyttää omia kuulia vuokravarusteissa. Lisälippaita voit ostaa pelin aikana 2€/kpl
 • Q: Haluan tulla pelaamaan ASA Areenalla, mutta minulla ei ole mitään varusteita. Onko mahdollista vuokrata varusteita?"
  A: ASA Airsoft Arena tarjoaa laajan valikoiman vuokravarusteita ja aseita, alkaen 34,90€/tunti saat kaiken tarvittavan pelaamista varten meidän areenalla.
 • Q: Onko jotain ase ja lähtönopeus rajoituksia?
  A: Airsoft Areenalla voi käyttää vain niitä airsoft aseita, jotka ampuvat 6-8mm kuulia. Julkisissa peleissä pelataan semi-only, eli sarjatulen käyttö on ehdottomasti kieletty. Sarjatulen käyttö on sallittu ainostaan privaatti peleissä tai tiettyinä pelivuoroina. Pistoolit: CO2, GreenGas: teho ei saa olla suurempi kuin K12 pelit - 1,0J K16 pelit - 1,4J AEG: teho ei saa olla suurempi kuin K12 pelit - 1,0J - sarjatuli on sallittu K16 pelit - 1,4J - sarjatuli on sallittu GBB: teho ei saa olla suurempi kuin K12 pelit - 1,0J - sarjatuli on sallittu K16 pelit - 1,4J - sarjatuli on sallittu Yleiset tehorajat: 0,20g - 117m/s 0,25g - 105m/s 0,28g - 100m/s 0,30g - 95m/s 0,33g - 92m,s Sniper: teho ei saa olla suurempi kuin 1,7J. Tarkkuuskivääri saa käyttää vain sniper torneissa, joissa etäisyys kohteesta on riittävän suuri, jotta vastustaja ei saisi kivuliaita osumia. Sniper tornista ampumaetäisyys on noin 20-45 metriä. On kiellettyä käyttää sarjatulta, jos tarkkuuskiväärillä on kyseinen ominaisuus.
 • Q: Voiko teiltä lainata akkuja/lippaita?
  A: Lippaita voi lainata meiltä, mutta pitää varautua siihen, että ei ole sopivaa lipasta. Akkujen lainaus ei onnistu meiltä.
 • Q: Haluan vuokrata teidän aseen, voiko siinä käyttä omia kuulia/kaasua/varusteita?"
  A: Meidän aseissa ei saa käyttää omia kuulia/kaasua/varusteita/akkua.
 • Q: Voiko teiltä ostaa kuulia tai kaasua paikan päällä?
  A: Meiltä voi ostaa paikan päällä seuraavat tavarat: - 0.25g kuulat - 0.25g Tracer kuulat - GreenGas kaasu - CO2 patruunat - HPA lataus
 • Q: Mikä on ikäraja airsoft areenalla?
  A: Ikäraja areenalla on 13+. Kaikki 13+ tarvitsevat kirjallista lupaa vanhemmilta. Lupahakemus löytyy täältä: lataa lupahakemuslomake - Alle 13-vuotiaat lapset voivat osallistua peliin, jos nämä kolme ehtoa toteutetaan: 1) Pelin aikana toinen vanhemmista on mukana pelissä lapsen kanssa 2) Peli ei sisällä ikärajoitusta esim. k16 tai k18 3) Kirjallinen lupa siihen, että lapsi saa olla taistelukentällä huoltajan vastuulla. Kirjallisen luvan voit ladata tästä.
 • Q: Lapsi on alle 13 vuotias, voiko tulla kuitenkin pelaamaan?"
  A: Pieniä kavereita varten meillä on olemassa ASA Akatemia, jossa pelivetäjät vetävät pelejä nuorille pelaajielle ja opettavat airsoft pelaamista. Akatemia järjestetään torstaisin klo. 18:00-19:45
 • Q: Haluan tulla ASA-areenalle, onko pakko tulla tiimin tai kavereiden kanssa pelaaman, vai voinko tulla yksin?"
  A: Voit päästä peliin ilman kavereita ja tiimiä. Tärkeintä on seurata pelikalenteria, milloin seuraava peli on. Kaikki ASA areenan pelit ovat avoimia kaikille pelaajille lukuun ottamatta yksityistilaisuuden pelejä, jotka on merkitty "suljetuksi tapahtumaksi".
 • Q: Miten ilmoittaudun peleihin?
  A: Peleihin pääset ilmoittautuman pelikalenterin avulla. Pelikalenterin löydät nettisivun valikoimasta tai painamalla tästä.
 • Q: Miten pelit järjestetään? Onko jotain tiettyjä pelimuotoja?
  A: Priva-pelien järjestämisestä vastaavat pelivetäjät, jotka vetävät pelejä pelaajien toiveiden mukaan. Pelimuoto riippuu pelaajien toiveista ja ASA:n peliskenaarioiden määrästä. Julkisissa peleissä ei ole areenan puolelta virallisia pelinvetäjiä, eli pelaajien on hoitava pelienvedon itse. Areena tarjoaa erilaisia laitteita pelejä varten, joita voi kysyä kassalta.
 • Q: Haluan järjestää privaattipelin porukalle, miten toimin?"
  A: Voit lähettää tarjouspyynnön meidän nettisivun kautta tai lähettämällä viestin tähän sähköpostiosoitteeseen: filipp@airsoft-arena.fi
 • Q: Mikä on minimi pelaajien määrä privaattipeliä varten?
  A: Minimi pelaajien määrä on 10 henkilöä Basic paketilla.
 • Q: Mitä eroa on kuukausilipulla ja 10 tunnin lipulla?
  A: Ostamalla 10 tunnin lipun pääset pelaaman 10 tuntia milloin vaan. Lipulla ei ole voimassaoloaikaa. Kausilippu antaa rajattoman peliajan joka kuukausi. Jotta saisit kausilipun käyttöösi, pitää tilata meidän jäsenyyden. Jäsenyyden keston määrität vapaasti; voit pitää tauon tai lopettaa milloin vain. Ei siis sitoutumispakkoa. HUOM! Ennen lipun ostamista pitää rekisteröityä meidän nettisivulla tästä linkistä.
 • Q: Onko mahdollista ostaa lipun netin kautta?
  A: On mahdollista ostaa kausilipun meidän nettisivunkautta, muut liput voi ostaa tällä hetkellä vain paikan päällä.
 • Voiko osallistua ASA Akatemiaan 10tunnin lipulla?
  Akatemiaan voi päästä pelaamaan vain 3 lipulla: -Akatemian kausilippu alk. 85€/kk -Kertalippu 25,00€ -Akatemian Perus lippu 30,00€ 10 tunnin lippu käy vain avoimiin ja ohjattuihin peleihin
 • Mikä on Airsoft?
  Airsoft (”softaus”) on japanilais­lähtöinen taistelupeli, jossa pelaajat pyrkivät suorittamaan erilaisia tehtäviä käyttäen apunaan 6 millimetrin muovikuulia ampuvia aseita. Muovikuulat eivät jätä osuessaan maalijälkeä. Merkittävin ero airsoftin ja sen sukulaislajien paintballin ja lasertagin/megazonen välillä onkin airsoftin painottuminen elämyksiin, kun taas paintball painottuu vahvasti kilpaurheiluun ja lasertag hauskanpitoon. Aitoja tuliaseita muistuttavien asejäljitelmien lisäksi airsoftpelille on myös luonteenomaista sotilasrekvisiitan käyttö.
bottom of page